Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg

2-7 APRIL

Välkommen till Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg!

Med hundratals aktiviteter, uppåt 70 000 besök och mer än 1000 timmars vetenskap spelar Vetenskapsfestivalen en viktig roll för att nå ut och väcka intresse för forskning och vetenskapliga ämnen.

Sedan 1997 skapar vi ett årligen återkommande populärvetenskapligt evenemang. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för skola, allmänhet, forskarsamhället och näringslivet.
Temat för Vetenskapsfestivalen 2019 är den svindlande tanken. Det handlar om det som händer i vår hjärna när vi tänker, det osynliga men magiska som sker, bitarna som pusslas ihop, dörrarna som öppnas, insikterna som kommer, känslan av jaget. Om hur vår identitet och personlighet ligger i tänkandet men också samtidigt är som en briljant maskin som kan räkna ut hur man bygger hus, förstår kosmos och räddar liv, och som skapar fantasifulla och kreativa idéer. Men vad händer när vi flyttar över tänkandet till maskiner och robotar och jaget inte längre alltid är mänskligt? Vad händer om maskinerna blir intelligentare än vi? Står vi vid porten till en gyllene era eller närmar vi oss mänsklighetens sista utpost?

FÖR MER INFORMATION

När:
3-7 april för alla
1-12 april för skolan

Var: Flera hundra programpunkter spridda på ett 30-tal platser i Göteborg
Pris: Gratis
Information om anmälan: Gratis inträde till alla föreläsningar.
Du behöver inte registrera dig – bara kom. Först till kvar gäller.
Tillgänglighet: beroende på lokal